Cold Brew İçin SSS

Cold Brew için SSS


Evde o pürüzsüz ve tatlı kahveyi demleme maceralarınızı ve deneyimlerinizi duymayı çok seviyoruz. Sıcak havalar başladığından bu yana, soğuk demleme hakkında sizlerden bazı sorular aldık. Bu yüzden, en sık sorulan soğuk demleme sorularını yanıtlamak istedik.


Soğuk Demleme için En İyi Kahveler Nelerdir?

Daha meyvemsi bir profil için (özellikle soğuk demlemenizi sade içmeyi seviyorsanız) Afrika kahveleri en iyisidir Etiyopya'yı deneyin. Daha yumuşak, çikolata notaları içeren süt ve şekerle tatlandırmayı seven biriyseniz, Guatemala'yı tercih edebilirsiniz. Sade ya da sütlü olarak keyifle içebileceğiniz, karmaşık ve tatlı notalara sahip bir şey arıyorsanız Cold Brew Blend’imizi mutlaka denemelisiniz. Dengeli bir karışım isteyenler için harika bir seçenek olacaktır.

Soğuk Demleme Kahve Yaptıktan Sonra Ne Kadar Süre Dayanır?

Buzdolabında 3-5 gün arası kalabilir, hava almayan bir şişede 7 güne kadar dayanabilir. Eğer soğuk demlemeniz bozulmaya başlarsa, bazı bitkilerinizi onlarla besleyebilirsiniz. Bunun için; 2 birim su, 1 birim soğuk demleme kahvenizi seyrelterek bitkilerinizde kullanabilirsiniz. Hafif asidik toprakları tercih eden güller, begonviller ve eğrelti otları gibi bitkileri bu karışımla sulayabilirsiniz.

Soğuk Demleme Yaptıktan Sonra Buzdolabında Saklamam Gerekir mi?

Evet! Soğuk demleme, buzdolabında saklanmalıdır.

Soğuk Demleme Ne Kadar Süre Demlenmeli?

16 saat idealdir. Bu sürede suyun ve kahvenin bir dengeye ulaştığını ve bu sürenin sonunda ekstraksiyonun yavaşladığını gördük, ama stres yapmayın. 14-18 saat arasında da aynı durum söz konusu. Sadece 20-24 saat aralığına girmeyin, yoksa hoş olmayan odunsu notalar elde edersiniz. Daha güçlü bir profil arıyorsanız, daha az su koyabilirsiniz, fakat uzun süreli bekletme yapmamalısınız.

Soğuk Demleme için Hangi Öğütmeyi Kullanmalıyım?

Kalın öğütme kullanılır. Metal filtreler için kullanılan öğütme profili veya daha kalın öğütme kullanılmalıdır.

Kahve Su Oranı Nasıl Olmalı?

1900 ml suya 340 gram kahve karışımı ile başlayabilirsiniz. Farklı bölgelerin kahvelerinde farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. İçmeye hazır olduğunuzda 1:1 su veya süt ile karıştırabilirsiniz. 
 

Soğuk Demleme Yaparken Suyu Filtrelemeli Miyim?

Evet! Soğuk demleme %98 sudan oluşur, bu yüzden taze ve temiz olmasını sağlayın!

Hario Mocca Soğuk Demleme Şişesi veya Dahili Filtreli Başka Bir Cihaz Kullanmıyorsam Seçeneklerim Nelerdir?

En sevdiğimiz yöntem, sıcak kahve yapar gibi French press'te demlemek, ancak 4 dakika sonra değil, 16 saat sonra preslemek. Sonra bunu bir kağıt kahve filtresinden (Chemex, V60, Kalita, Melitta, her ne olursa) geçirerek sonlandırın.